10 dôvodov prečo si vybrať robotickú kosačku

Uvažujete o robotickej kosačke, ale nie ste si istí, či je to správna voľba pre vašu záhradu? Prinášame vám 10 dobrých dôvodov, prečo je dobré sa pre ňu rozhodnúť. 

1. Vaše minimálne úsilie

Kosačku na začiatku nastavíte tak, aby kosila podľa Vašich predstáv a potom si už len užívate plody jej pravidelného kosenia bez vášho pričinenia. Namiesto víkendového kosenia môžete využiť svoj čas príjemnejšie, napríklad jazdou na vašom elektrokole či výletom k vode.

2. Myslí na prírodu

Robotická elektrická kosačka funguje úplne bez vytvárania emisií. Jej používanie je stopercentne v súlade s hodnotami trvalej udržateľnosti. A to môže byť len pozitívum, či už vám na tom záleží alebo nie.

3. Tichosť

Kosačka, ktorá urobí všetku prácu za vás a ešte k tomu všetkému vás nebude rušiť ani pri pohodovom čítaní priamo na záhrade: A nemusí to byť len oddychová literatúra, pokojne môžete riešiť kvalitu pogumovania kalotových ložísk, kosačka vás zaručene rušiť nebude, keďže všetku prácu vykoná v absolútnej tichosti.

4. Vynikajúca kvalita trávnika

Dokonalá kvalita vášho trávnika s perfektným rezom je s robotickou kosačkou proste zaručená.

5. Pre robotickú kosačku v podstate neexistuje zlé počasie

Funguje v mnohých poveternostných podmienkach, prekáža jej v podstate len dážď, čo je však samozrejmé. Na zimu, teplo či silný vietor si na rozdiel od „ľudských kosačiek“ sťažovať nezvykne.

6. Nepredstavuje žiadne riziko pre deti alebo zvieratá

Nízky tvar robota a umiestnenie čepele pod plošinou zabraňuje riziku akéhokoľvek zranenia. Ak narazí na prekážku, robot sa vďaka svojim bezpečnostným senzorom automaticky zastaví alebo zmení smer, tak aby mohol pokračovať v práci.